Перейти к основному содержанию
Библиотечно-издательский комплекс СФУ
Toggle navigation
Ресурсы
Библиотечный поиск
Каталог изданий университета
Университетские информационные ресурсы
Российские информационные ресурсы
Мировые информационные ресурсы
Периодические издания
Тематические путеводители
Книгообеспеченность учебного процесса
Приобретение литературы
Читателю
Регистрация читателей
Получение и возврат литературы
Межбиблиотечный абонемент
Тематические путеводители
Обучение работе с ресурсами
Доступная среда библиотеки
Детская развивающая площадка
Подарить книгу библиотеке
Автору
Правила издания рукописей
План выпуска изданий
Размещение публикаций в библиотеке, репозитории, РИНЦ
Проверка
журнала
Служба поддержки публикационной
активности
Учёт публикаций в АИС
«Прометей»
Услуги
Справочник услуг и сервисов БИК
Новая заявка на услугу
Бронирование помещений
Контакты
Адреса и режим работы
Контакты
Вопрос-Ответ
Отправить отзыв
Ещё
О Научной библиотеке
Об Издательстве
Дилерство «САБ ИРБИС»
Красноярский ИРБИС-клуб
Литературный клуб «Высокий берег»
Подкаст «Пища для ума»
Вакансии
Часто задаваемые вопросы
Мобильное приложение
Карта сайта и поиск по сайту
Онлайн-медиа Научной библиотеки
Личный кабинет
Главная
Ресурсы
Библиотечный поиск
Kernel oil content
and oil composition
in walnut (Juglans
regia L.) accessions
from north‐eastern
Italy
Luca Poggetti
Claudio Ferfuia
Cristina Chiabà
2017 год
Kernel oil content and oil composition in walnut (
Juglans regia
L.) accessions from north‐eastern Italy
статья из журнала
Страница публикации
Публикация в OpenAlex
Аннотация:
Walnut oil use is currently limited by its poor oxidative stability due to the high percentage of polyunsaturated fatty acids. Modifying the oil composition may be a goal in walnut breeding to increase interest in this crop. Exploring natural variability and identifying the main environmental factors affecting oil quality are necessary in crop selection. Therefore 190 wild accessions were collected and evaluated during 2013 and 2014 for oil content and its fatty acid profile and compared with five commercial cultivars as references.High variation in kernel oil content and fatty acid composition was found in the native walnut. Kernel oil content ranged from 54.2 to 72.2% (w/w). The major fatty acids were linoleic (range 46.9-68.6%), oleic (10.0-25.1%), linolenic (6.9-17.6%), palmitic (3.9-11.4%) and stearic (1.1-5.2%) acids. Some accessions had oil with a fatty acid ratio very different from the reference commercial cultivars, especially the oleic acid/polyunsaturated fatty acid (PUFA) ratio. A significant linear relationship and positive correlation between the daily minimum temperature and oleic acid content was observed in the wild walnuts.The wide variation in fatty acid content and composition allows superior accessions to be selected for diffusion among growers. A suitable strategy would be to make a selection against PUFA content rather than just for high oleic acid. In addition, the selected high oleic accessions, before being utilized per se or as donor parents in breeding programs, have to demonstrate they are not adversely affected by the environment. © 2017 Society of Chemical Industry.
Год издания:
2017
Авторы:
Luca Poggetti
,
Claudio Ferfuia
,
Cristina Chiabà
,
R. Testolin
,
Mario Baldini
Издательство:
Wiley
Источник:
Journal of the Science of Food and Agriculture
Ключевые слова:
Nuts composition and effects, Horticultural and Viticultural Research, Peanut Plant Research Studies
Другие ссылки:
Journal of the Science of Food and Agriculture
(HTML)
PubMed
(HTML)
Показать дополнительные сведения
DOI:
https://doi.org/10.1002/jsfa.8542
Открытый доступ:
closed
Том:
98
Выпуск:
3
Страницы:
955–962