Перейти к основному содержанию
Библиотечно-издательский комплекс СФУ
Toggle navigation
Ресурсы
Библиотечный поиск
Каталог изданий университета
Университетские информационные ресурсы
Российские информационные ресурсы
Мировые информационные ресурсы
Периодические издания
Тематические путеводители
Книгообеспеченность учебного процесса
Приобретение литературы
Читателю
Регистрация читателей
Получение и возврат литературы
Межбиблиотечный абонемент
Тематические путеводители
Обучение работе с ресурсами
Доступная среда библиотеки
Детская развивающая площадка
Подарить книгу библиотеке
Автору
Правила издания рукописей
План выпуска изданий
Размещение публикаций в библиотеке, репозитории, РИНЦ
Проверка
журнала
Служба поддержки публикационной
активности
Учёт публикаций в АИС
«Прометей»
Услуги
Справочник услуг и сервисов БИК
Новая заявка на услугу
Бронирование помещений
Контакты
Адреса и режим работы
Контакты
Вопрос-Ответ
Отправить отзыв
Ещё
О Научной библиотеке
Об Издательстве
Дилерство «САБ ИРБИС»
Красноярский ИРБИС-клуб
Литературный клуб «Высокий берег»
Подкаст «Пища для ума»
Вакансии
Часто задаваемые вопросы
Мобильное приложение
Карта сайта и поиск по сайту
Онлайн-медиа Научной библиотеки
Личный кабинет
Главная
Ресурсы
Библиотечный поиск
The impact of
technical consultants
on the quality of
their clients'
products: Evidence
from the Bordeaux
wine industry
Jérôme Barthélemy
2016 год
The impact of technical consultants on the quality of their clients' products: Evidence from the Bordeaux wine industry
статья из журнала
Страница публикации
Публикация в OpenAlex
Аннотация:
Research summary: Recent research rooted in the resource-based view of the firm suggests that resources are more likely to create value if they are effectively managed. An underlying assumption of the literature is that firms manage their resources on their own. However, many firms hire consultants to help them do so. In this study, I develop and test hypotheses regarding the impact of technical consultants on the quality of their clients' products. Using data from the Bordeaux wine industry, I find evidence that the use of technical consultants has a positive impact on relative product quality and a negative impact on the extremeness of relative product quality. Moreover, the positive impact of technical consultants on relative product quality is stronger at lower levels of relative resource quality. Managerial summary: Findings from a study in the Bordeaux wine industry indicate that the decision to hire consultants should depend on a firm's strategy. If a firm wants to improve its performance, it should hire consultants. Indeed, the "best practices" of technical consultants are generally more valuable than internally generated knowledge. If a firm wants to achieve outstanding performance, hiring consultants may not be the right decision. Because the "best practices" of technical consultants have more certain performance implications than internally generated knowledge, they decrease the likelihood of extremely low performance. However, their lack of uniqueness also decreases the likelihood of extremely high performance. Finally, the decision to hire consultants should depend on the quality of a firm's resources. Firms with low-quality resources tend to benefit more from the "best practices" of technical consultants. Copyright © 2016 John Wiley & Sons, Ltd.
Год издания:
2016
Авторы:
Jérôme Barthélemy
Издательство:
Wiley
Источник:
Strategic Management Journal
Ключевые слова:
Wine Industry and Tourism, Cooperative Studies and Economics, Business Strategy and Innovation
Показать дополнительные сведения
DOI:
https://doi.org/10.1002/smj.2531
Открытый доступ:
closed
Том:
38
Выпуск:
5
Страницы:
1174–1190