Перейти к основному содержанию
Библиотечно-издательский комплекс СФУ
Toggle navigation
Ресурсы
Библиотечный поиск
Каталог изданий университета
Университетские информационные ресурсы
Российские информационные ресурсы
Мировые информационные ресурсы
Периодические издания
Тематические путеводители
Книгообеспеченность учебного процесса
Приобретение литературы
Читателю
Регистрация читателей
Получение и возврат литературы
Межбиблиотечный абонемент
Тематические путеводители
Обучение работе с ресурсами
Доступная среда библиотеки
Детская развивающая площадка
Подарить книгу библиотеке
Автору
Правила издания рукописей
План выпуска изданий
Размещение публикаций в библиотеке, репозитории, РИНЦ
Проверка
журнала
Служба поддержки публикационной
активности
Учёт публикаций в АИС
«Прометей»
Услуги
Справочник услуг и сервисов БИК
Новая заявка на услугу
Бронирование помещений
Контакты
Адреса и режим работы
Контакты
Вопрос-Ответ
Отправить отзыв
Ещё
О Научной библиотеке
Об Издательстве
Дилерство «САБ ИРБИС»
Красноярский ИРБИС-клуб
Литературный клуб «Высокий берег»
Подкаст «Пища для ума»
Вакансии
Часто задаваемые вопросы
Мобильное приложение
Карта сайта и поиск по сайту
Онлайн-медиа Научной библиотеки
Личный кабинет
Главная
Ресурсы
Библиотечный поиск
Picrate paper kits
for determination of
total cyanogens in
cassava roots and all
forms of cyanogens in
cassava products
Meredith G Bradbury
Sylvia V. Egan
Jane Bradbury
1999 год
Picrate paper kits for determination of total cyanogens in cassava roots and all forms of cyanogens in cassava products
статья из журнала
Страница публикации
Публикация в OpenAlex
Аннотация:
The simple semiquantitative picrate method for the determination of total cyanogens in cassava flour has been modified by increasing the concentration of the picrate solution used to make up the picrate papers, such that a linear Beer's Law relation between absorbance and cyanogen content is obtained over the range 0–800 mg HCN equivalents kg−1 cassava. The method has been adapted to determine the total cyanogen content of cassava roots and the results compared using the picrate method and the acid hydrolysis method for six different roots from five cultivars. The agreement between the results is satisfactory. The simple method for determination of total cyanogens in cassava roots in the field is available in kit form. The methodology has been modified to allow determination of the three different forms of cyanogens present in cassava flour, viz HCN/CN−, acetone cyanohydrin and linamarin. HCN/CN− is determined by the picrate method in which cassava flour is reacted with 0.1 M sulphuric acid for 3 h at room temperature. HCN/CN− plus acetone cyanohydrin is also determined by the picrate method after treating cassava flour with 4.2 M guanidine hydrochloride at pH 8 for 3 h at room temperature. A comparison has been made of the amounts of the three cyanogens present in six cassava flour samples using the semiquantitative picrate and the acid hydrolysis methods. The agreement between the two methods is satisfactory, which shows that the new methodology works well. The picrate method for determination of the three cyanogens in cassava flour is also available as a kit. © 1999 Society of Chemical Industry
Год издания:
1999
Авторы:
Meredith G Bradbury
,
Sylvia V. Egan
,
Jane Bradbury
Издательство:
Wiley
Источник:
Journal of the Science of Food and Agriculture
Ключевые слова:
Cassava research and cyanide, Isotope Analysis in Ecology
Показать дополнительные сведения
DOI:
https://doi.org/10.1002/(sici)1097-0010(19990315)79:4<593::aid-jsfa222>3.0.co;2-2
Открытый доступ:
closed
Том:
79
Выпуск:
4
Страницы:
593–601